M/S Artus

Ombygging  av linbåten ”Severin Roald” til snurper for rederiet Arthur Sævik, Leinøy. Sønnene til Arthur, Per, Kåre og Magne var medredere.

Tegnet av Fiskerstrand og Eldøy 15.12.71.

Ombygget ved Fitjar Mek. Verksted, Stord.

 

Hoveddimensjoner

Lengde over alt.               51,95 m.

Bredde på spant                 9.00 m.

Dybde i riss hoveddekk     5,50 m.

Lasteromsvolum           ca 7300 Hl. 

 

”Artus” tidl.  ”Severin Roald”. Dette var også en ombygget hvalbåt som var utrustet som linbåt og drev fiske på Grønnland. Det var montert stort frysemaskineri ombord og lasterommene var isolert. Alt av frysemaskineri og isolasjon ble revet ut. På samme måte som tidligere ”Hadarfisk”, ”Harajan” og tidligere ” Hadarøy”, ”Sæbjørn”, ble Linebåten ”Severin Roald” bygget om til snurper med shelterdekket i behold, men forsterket i henhold til det vi var kommet fram til med DNV. Nedlastingen ble økt med 0,5 m over hovedekket.

Det ble ikke utført noen ombygging av propellanlegget på dette fartøyet. Alt av  fryseisolasjon i lasterommene ble revet ut og lasterommet delt opp i tanker for RSW, kledd med 5 mm stålplate mot spant og isolert på nytt. Rederiet hadde denne båten i mange år og hvor den ble av til slutt kjenner vi ikke til.

Det som var hyggelig med disse kontraktene på de nevnte snurperne var at vi ble godt kjendt med de gamle fiskerne, basene, Harald Bas, ”Gutten”, Knut Sævik, og Arthur Sævik. De besøkte oss på kontoret ofte og vi pratet over en kopp kaffi om fiskeriet og om mange  andre ting, at Per var en østlending betydde ingenting vi ble gode venner og hadde mange finne kaffipauser.

 

Prosjektet ble styrt av Per.

Ålesund 26.03.2014. Revidert 05.11.2014. 24.11.2014.

  • M/S Artus